Med båt i bobilen

Noen kjører båt, noen kjører bil. I sommer har vi kjørt bobil med båt i.

av | fredag, 11 september, 2020

På oppdrag av Bobilverden.no reiste vi fra sted til sted i sommer, og testet ut muligheter for bobilturen undervegs. Som å ha med en båt i en bil.

Bobilturen beskrevet av frilanser Stavanger Inger AM
Å padle gir innimellom ubeskrivelige naturopplevelser. Som her på Eidsvatnet i Skjolden.

Med kajakk og kano kan du komme deg frem på ellers utilgjengelige steder, båtene takler grunt vann, og fordi du ikke lager lyd, unngår du å skremme vekk fugler og dyr. Etter mange timer i bobil er det også flott å få litt bevegelse i kroppen, og utfordre musklene sånn passe.

Å komme seg utpå

Annonsen dukket opp på Finn i vår: «Brukt, oppblåsbar tomanns-kajakk til salgs». For de av oss som har padlet kajakk før, er denne åpne båten opplagt en kano. Men materialet er overraskende solid – av samme type som surfbrett, og ja – den pumpes opp. Etter bruk tømmes den for luft, brettes sammen, puttes i en trillebag med skulderstropper og stappes inn i bilen.

Da vi kom til Skjolden og parkerte nederst mot vannet på Nymoen Hytter og Camping var ett klart; Her skulle båten benyttes. 

Eidsvatnet får tilførsel fra en breelv. Sedimentene derfra gir vannet den ubeskrivelig vakre smaragdgrønne fargen. Slikt er det gøy å flyte over. Det er fullt mulig å fiske fra kajakk og kano. Vi valgte å nyte padlingen og vannet, så kan fiskingen vente til en annen gang …

Å tenke på

Å padle kan være rene idyllen, det kan også være livsfarlig. På flatt vann, med redningsvester og ikke for langt fra land, blir en i verste fall våt og kald. Men skal en utpå i litt bølger, eller padle langt, bør en avgjort ha noe padleerfaring.

Båten i artikkelen er beregnet for to, men har plass til tre, og håndterer 250 kg. Med maks vekt har den lavt fribord. På saltvann ville den ha ligget høyere i vannet. Uansett er dette ikke en en båt for røft vann eller vind, men som flattvannsbåt på bobilturen fungerer den utmerket.

Hvis du padler i mørke eller skumringen, kan du med fordel ha lys på båten. At du ser nok til å manøvrere, betyr ikke at andre ser deg. Ta med vann, og mat & drikke hvis du skal være utpå ei stund. Det er dumt å tappes for krefter uten å ha noe å fylle på med.  

Bobilturen beskrevet av frilanser Stavanger Inger AM
Så kom regnet… da er det godt å ha en bobil å komme hjem til!

Firbente i båten? 

Det er fullt mulig å ha med hund i båten. Forutsetningen er at hunden er trygg og kan være stille, og at båten ikke lastes for tungt. NB: Husk redningsvest på alle. 

Dette trenger du:

  • Klær som gir deg god bevegelse, uten å være for store. Husk: Du skal kunne svømme i det du har på deg.
  • Padlevest.
  • Vanntett pose til nøkler og telefon.
  • Evt. fiskeutstyr.

På taket eller inni?

En oppblåsbar kajakk eller kano kan neppe gi samme padleopplevelse som ordinære båter av topp klasse. Men når målet er litt fisking, litt bevegelse i kroppen, litt avveksling og muligheten for å komme seg utpå vannet, kan en slik båt avgjort anbefales.

Bobilturen beskrevet av frilanser Stavanger Inger AM
Besøker du Skjolden uten å ha med båt, kan du leie kajakk hos Adventure tours, de tilbyr også rib-turer på fjorden. Gjester hos Skjolden hotell kan som disse jentene bade fra hotellbrygga og leie kajakk på hotellet.

Inger Anita

Tips oss! Har du noe å fortelle, så ta kontakt! 🙂 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Mitt navn er Inger Anita Merkesdal, jeg er frilansjournalist, innholdsleverandør, foredrags­holder og tekstforfatter. Jeg samarbeider med engasjerte mennesker innen en rekke fagfelt, og har et stort og kompetent nettverk, som jeg kobler på når anledningen byr seg.

Inger Anita Merkesdal

følg oss
Instagram
Kategorier
Hjelp til innhold?
Populære artikler

Andre innlegg

Klimautvalgets anbefalinger: Mer enn stans av norsk oljeutvinning

Klimautvalgets anbefalinger: Mer enn stans av norsk oljeutvinning

Det sa utvalgsleder Martin Skancke fredag 27.10.2023, da han presenterte NOU 2023: 25 Omstilling til lavutslipp – Veivalg for klimapolitikken mot 2050, utarbeidet av Klimautvalget 2050. Så gav han rapporten til Klima- og miljøminister, Andreas Bjelland Eriksen....

Bærekraftig fornying av rør

Bærekraftig fornying av rør

Det er ikke slik at vegger må rives og gulv åpnes selv om rør lekker (eller er utsatt for andre problem). Denne artikkelen er skrevet av Informasjonshuset AS, på oppdrag av SSTT. Det er en Norsk-Svensk organisasjonen for bedrifter og andre aktører som er opptatt av...