Grimstad; vi kommer tilbake!

Sommeren 2020 reiste jeg som frilansjournalist fra Stavanger, som så mange andre denne sommeren, på bobiltur i Norge. Jeg skrev reiseskildringer undervegs, på oppdrag av Bobilverden.no Første stopp; Grimstad!

av | tirsdag, 1 september, 2020

To overnattinger i Grimstad er ikke ett minutt for mye på bobilturen. Vi senket tempoet, og fikk med oss noen perler.

Informasjonshuset AS har levert tekst og bilder

Alle de 7 campingplassene i Grimstad tar imot bobiler, men i år er Sørlandet det nye Syden, så bestill gjerne overnattingsplass i god tid. Du kan også få mye ut av et dagsopphold. Vi kom kjørende vestfra. Ved Odden Senteret kan du stå to timer gratis. Her er det automatisk nummeravlesning, så du slipper å uroe deg over parkeringsbøter om du velger å bli lengre, og det gjør du nok.

Tekst og foto: Inger Anita Merkesdal, Informasjonshuset, skrevet på oppdrag av Bobilverden.no sommeren 2020

Ved sjøen

Bystranda i Grimstad … selv en blasert vestlending ble imponert. For et sted. Sandstrand, nydelig rent vann og en romslig gress-slette, så tett på bykjernen som det er mulig å komme. Ta gjerne med deg badehåndkle og nyt noen timer der.

Byens bibliotek har vi hørt om og gledet oss til å besøke, men på veien dit ble vi avledet av Byhaven – en gledelig overraskelse. Den ligger helt i havnen, er et verdig uterom til biblioteket og danner en trivelig forbindelse mellom Oddensenteret og Grimstad sentrum. Andre byer må gjerne la seg inspirere av dette fornuftige og enkle grepet, som kobler bykjernen til parkeringsareal. På en gråværsdag ville vi brukt timer i biblioteket. I sommersolen nøt vi først Byhaven, så Gågata.

Informasjonshuset AS har levert all tekst og bilder
Minutter fra sentrum, like nedenfor Guldmand Brygge, ligger Bystranda i Grimstad.

Aldeles lokalt

Å bruke feriedager til å handle, pleier vi ikke å anbefale, men gjør det gjerne i gågata i Grimstad. Her ligger innholdsrike nisjebutikker og spisested på rekke og rad i vel bevarte hus. I den ene butikken etter den andre blir vi tatt imot av betjening som gir seg tid, byr på seg selv, viser interesse og har historier å fortelle. Kortreiste varer, og varer med et smil, finner du blant annet hos Art by Ingunn.

I herre-klesbutikken Øystein Pettersen, med historie og høflighet tilbake til 1970-tallet en gang, fant vi skrinet med det rare i – unike tversoversløyfer laget av Mormora til Mauritz. Mauritz er forresten fem år og går i barnehagen sammen med sønnen til Christian Espegren, som betjente butikken da vi var innom. Mer lokalt bli det ikke. 

Frilansjournalist Inger Anita Merkesdal fra Stavanger leverer som avtalt.
Christian Espegren i butikken Øystein Pettersen med skrinet med det rare i – eller tversoversløyfene fra Mormora til Mauritz for å være helt korrekt.

Mat & drikke

Grimstads gågate strekker seg fra hovedvegen ved Byhaven til torget. Skulle vi nevne ett forbedringspotensialet må det være lengden … Av en eller annen merkelig grunn er det til vanlig bilparkering ved torget, og biltrafikk til og fra. Vi var heldige. Under vårt besøk i sørlandsbyen var det foodtruck-festival på torget. Maten var ingen høydare, men porsjonene rikelige og stemningen god. Det veier opp for mye. For øvrig har byen så mye god mat å by på at en gjerne kan spandere på seg en ekstra overnatting.

Smak og Behag er et must. Restauranten har som mål å fremme lokale råvarer, tradisjoner og gleden av gode smaker fra inn og utland. Bestill gjerne bord i god tid. Apotekergården er også trivelig året rundt, sommerstid er det nydelig på terrassen. Café Ibsens historie går flere hundre år tilbake. Nå som da tilbyr de god mat laget fra bunnen av, koselig atmosfære, og mulighet for overnatting. Med bobilen parkert like ved, nøyde vi oss med noen kopper kaffe i solen.  

Det vi ikke fikk med oss denne gang var et besøk på Nøgne Ø og Hesnes Gartneri & Kjøkken. Det får bli til høsten engang, for vi kommer tilbake.

Fun fact

I Grimstad havn ligger Syden. Ett skilt med et velvalgt ord, så ble en pop-up utendørsrestaurant med musikkscene et skikkelig trekk på smilet-sted. Forleden kveld var Sondre Lerke der. Noen kvelder senere sto forresten Ole Paus og Jon Niklas Rønning på scenen sammen for første gang. Det var på Apotekergården, en av byens mange trivelige møteplasser.

Inger Anita

Tips oss! Har du noe å fortelle, så ta kontakt! 🙂 

0 kommentarer

Om meg

Mitt navn er Inger Anita Merkesdal, jeg er frilansjournalist, innholdsleverandør, foredrags­holder og tekstforfatter. Jeg samarbeider med engasjerte mennesker innen en rekke fagfelt, og har et stort og kompetent nettverk, som jeg kobler på når anledningen byr seg.

Inger Anita Merkesdal

følg oss
Instagram
Kategorier
Hjelp til innhold?
Populære artikler

Andre innlegg

Et gjestfritt paradis i Hjelmeland

Et gjestfritt paradis i Hjelmeland

Det lurte vi på. Derfor inviterte vi oss selv på hyttebesøk til familien Jostein og Inger Wagle. Paret kjøpte hytte i Enkel Byggs hyttefelt i Sandangervågen på Randøy i 2008, og har så å si vært der siden. En del av familien – Velkommen inn, hilser Jostein Wagle. Han...

Ledaal Park – en polert Stavanger-perle

Ledaal Park – en polert Stavanger-perle

Å snakke om historiens sus er en ren underdrivelse, men i mangel av et bedre begrep – dette er historisk. Ledaal Park er bokstavelig talt bygget på en av de stolteste delene av Stavangers historie. Byggene som er transformert til et vitalt bolig- og næringskvartal...

Det starter i Hjelmeland

Det starter i Hjelmeland

Visste du det? Vet du også at hele 25 prosent av Hjelmeland kommune er vernet areal? Kommunen inngår i et landskapsvernområde som strekker seg fra Hovden til Kvinesdal og fra Hjelmeland til Setesdal. Gjennom turistforeningens løypenett er dette gjort lett tilgjengelig...