Biokull produseres av planterester, organisk avfall som ellers ville vært et avfallsprodukt. Biokull er et reelt alternativ til torv som plantejord, biokull binder CO-2 og sparer myrene våre, samtidig som vi får et næringsrikt jordprodukt, som er helt ugressfritt.
På Ruten – byens oppgraderte kollektivknutepunkt og festplass – har kommunen brukt ca. 400 kubikkmeter biokull, rundt 100 tonn.
– Her lagrer vi ca. 75 kg CO2 per kvadratmeter plantefelt, forteller Arne Jørgensen. Han er kommunens prosjektleder for oppgraderingen av Ruten, og for biokull-prosjektet.
– Det er vel klart det største anlegget med biokull i Norge, og for så vidt i Europa også, bortsett fra i Stockholms gater og parker, forklarer prosjektlederen.
Kommunen deler også ut jord basert på biokull til byens innbyggere.
Vannfakta.no, Informasjonshusets nyhetsportal om vannrelatert fakta – spesielt knyttet til bærekraft og sirkulærdisponering, ble invitert til å besøke anlegget for biokullproduksjon i Sandnes. Her kan du lese om selve biokullproduksjonen og prosjektet og her er en artikkel om biokull benyttet i Sandnes sentrum.
Les mer om prosjektet, og Miljødirektoratets støtte til det, her.
0 kommentarer