Stavanger; Best i klimatilpasning

Silregn, styrtregn, sildreregn, og skybrudd – det har regnet usedvanlig mye i år, selv til Stavangerområdet å være. To ganger, med få ukers mellomrom, har vi i tillegg fått stormflo.

av | søndag, 16 februar, 2020

Jeg heier på innsatsen i Stavanger

Tekst og foto: Frilansjournalist/tekstforfatter Stavanger Inger Anita Merkesdal.

I Stavanger ble det ingen omfattende skader noen av gangene, selv ikke den siste gangen, da vannet sto over Vågen. Det er ikke tilfeldig.

Stavanger kommune har arbeidet med klimatilpasning siden 2006 – 2007, på den måten kommunen gjør nå. I 2019 ble Stavanger kommune kåret til Norges beste kommune innen klimatilpasning. Da intervjuet jeg Hugo Kind, som er koordinator for klimatilpasningsarbeidet i Stavanger kommune.

Mitt mål var å formidle det Stavanger kommune har gjort innen klimatilpasning, for å hjelpe andre til å lære. 

Arbeidet er selvfølgelig omfattende, og helt nødvendig. Stavanger ligger utsatt til for klimaendringer. I 2100 kan byen få 10 prosent mer nedbør, og vannstanden bli 30–60 centimeter høyere enn i dag. Dersom vi ikke greier å redusere klimagassutslippene kan vannstanden bli opp mot 80 cm over dagens nivå.

Her er artikkelen «Lær av det som er gjort,» som jeg, gjennom Informasjonshuset, skrev på oppdrag av Skjæveland Gruppen. 

Best som det regnet, kom det ei skur.

Det er ikke mye vi vet sikkert om været, men vi vet at det kommer til å bli kraftigere, og mer ødeleggende, nedbørshendelser. Det må vi forberede oss på, og dette er et tema jeg følger tett.

Inger Anita

Tips oss! Har du noe å fortelle, så ta kontakt! 🙂 

0 kommentarer

Om meg

Mitt navn er Inger Anita Merkesdal, jeg er frilansjournalist, innholdsleverandør, foredrags­holder og tekstforfatter. Jeg samarbeider med engasjerte mennesker innen en rekke fagfelt, og har et stort og kompetent nettverk, som jeg kobler på når anledningen byr seg.

Inger Anita Merkesdal

følg oss
Instagram
Kategorier
Hjelp til innhold?
Populære artikler

Andre innlegg

Bærekraftig fornying av rør

Bærekraftig fornying av rør

Det er ikke slik at vegger må rives og gulv åpnes selv om rør lekker (eller er utsatt for andre problem). Denne artikkelen er skrevet av Informasjonshuset AS, på oppdrag av SSTT. Det er en Norsk-Svensk organisasjonen for bedrifter og andre aktører som er opptatt av...

Anleggsgartnere og LOD-kunnskap

Anleggsgartnere og LOD-kunnskap

– Nå er det viktig at anleggsgartnerne skaffer seg kompetanse innen lokal overvannsdisponering (LOD), mener anleggsgartner Karsten Totland Raddatz.  Han er styreleder i NAML, har anlagt og driver anleggsgartnerfirmaet Hageform AS og snakker selv om å ta...