Silje selger Capone

I tillegg følger hun opp kunder og prosjekt, og – viser det seg – hun har lyst til å bidra til produktutvikling.

av | mandag, 2 november, 2020

– Det finnes så mange nye muligheter i havet!

Silje smiler, i det hele smiler hun ofte. Men vi får la den tråden ligge litt.

Å være tekstforfatter og innholdsleverandør betyr blant annet å få samarbeide med engasjerte mennesker. Som Silje, som jeg har hatt gleden av å kjenne og arbeide med i flere år gjennom mitt arbeid for Skjæveland støperi. Denne artikkelen er skrevet for Skjævelands hjemmeside og handler om henne og jobben hun gjør.

– frilansjournalist Inger Anita Merkesdal

Skjævelands belastningslodd Capone benyttes for å senke rør i vann, og for å sikre en stabil, varig plassering av rørledningen. De inneholder ingen korroderende deler. Capone leveres i dimensjonene fra DN 32 til DN 1200. Når det legges to paralelle ledninger benyttes Capone Duplo. Ønsker du noe enda større? Da kan du gå over til Skjævelands største lodd, Boltlodd, med dimensjon opp til innvendig DN 2000.

Silje Vagle med den minste varianten av Skjævelands Caponelodd.

Fra Anleggsfaget

Silje Vagle ble opprinnelig ansatt som prosjektkoordinator for Skjævelands leveranser til entreprenør Hæhres prosjekt Kolomoen Arnkvern på E6 ved Hamar. Senere har hun vært prosjektkoordinator for store og mellomstore prosjekt på Østlandet, i Telemark og Rogaland.

Raglamyrprosjektet i Haugesund var hennes. Skjævelands leveranser til Statnetts nye trafostasjon på Fagrafjell hadde hun ansvar for, frem til hun på forsommeren fikk tilbud om å bli Skjævelands Capone-ansvarlige.

Det er litt morsomt, for da hun begynte i selskapet hadde hun ikke engang hørt om Caponelodd.

Silje er anleggsgartner. Med en far som har firma innen anleggsbransjen, er hun i praksis både født og oppvokst i faget. Selv var hun 17 da hun startet i bransjen, og har arbeidet som maskinsjåfør, lastebilsjåfør og håndmann.

Bredt produktspekter

Skjæveland har flere Caponeprosjekt på gang for tiden.

– For tiden går det mye i rørledninger for fiskeanlegg. Det er landbaserte smoltanlegg som henter opp sjøvann, og disse blir det stadig flere av. I tillegg har vi de tradisjonelle Caponeprosjektene for senkning av vann- og avløpsledninger, forklarer hun.

– Hvilke dimensjoner snakker vi om?
– Vi har nylig levert et stort prosjekt med Capone DN 1200. Så har jeg fått forespørsler på Caponelodd i DN 1400, og til og med opp i DN 1800 Capone boltefrie belastningslodd.

– Hvorfor er de så populære?
– Dette er på en måte verdens enkleste konsept, og det fungerer. Monteringen er rask og enkel, og våre lodd har 100 års levetid i sjø, mot 30 år på senkelodd med bolter. At Caponeloddene våre er vedlikeholdsfrie, betyr mye, mener hun.

Høgt tempo

– Har du selv noe forhold til vann og sjø?
– Jeg har aldri dykket. I den grad jeg gjør noe på vannet, så er det motor involvert. Vannskuter og båt er gøy.

– Vannski?
– Jeg har prøvd … Men jeg er ikke så glad i vann når det blir sort og jeg ikke ser det som er under meg, hai og svimaneter og sånt! Hun ler.

– Hva med ski på snø?
– Snowboard.

– Og motor på landeveg?
– Nei, på bane.

Til de som ikke vet det; Skjævelands Silje Vagle er dobbel norgesmester i motocross. Det har hun drevet med i 25 år. Ja – hun startet da hun var ti. Og hun kjører fortsatt, selv om hun hadde et fall og brakk både et håndledd og en virvel i ryggen i juni i fjor.

– Er du ikke redd?
– Jo, litt når jeg tenker over det. Men det forsvinner fort når jeg kjører.

Caponelodd i stort format.

Ser frem til kundemøter

– Du liker utfordringer.
– Ja.

– Er det derfor du takket ja til å bli Skjævelands Capone-ansvarlige?
– Ja, det er nok det, men ikke bare. Jeg setter pris på å treffe nye mennesker, lære noe nytt og komme ut og reise litt. Det er planen når korona tillater det. Meningen er at jeg skal reise rundt for å følge opp gode kunder. Det er viktig. Foreløpig har jeg dessverre ikke fått møtt så mange, men har truffet noen og gleder meg til å treffe flere. Jeg vet at dykkerne, og de andre som driver med Caponelodd, er dyktige mennesker.

Her ligger artikkelen på Skjæveland Cementstøperis side.

Inger Anita

Tips oss! Har du noe å fortelle, så ta kontakt! 🙂 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Mitt navn er Inger Anita Merkesdal, jeg er frilansjournalist, innholdsleverandør, foredrags­holder og tekstforfatter. Jeg samarbeider med engasjerte mennesker innen en rekke fagfelt, og har et stort og kompetent nettverk, som jeg kobler på når anledningen byr seg.

Inger Anita Merkesdal

følg oss
Instagram
Kategorier
Hjelp til innhold?
Populære artikler

Andre innlegg

Energisentralen ved UiS: Bygger på gratis energi

Energisentralen ved UiS: Bygger på gratis energi

Denne artikkelen er opprinnelig skrevet på oppdrag av Bygg.no, hvor den ble publisert 29. oktober 2024. På oppdrag av Statsbygg har totalentreprenør Backe Rogaland hatt ansvar for de endelige løsningene og byggingen av energisentralen med tilbehør. Den skal levere...

Klimautvalgets anbefalinger: Mer enn stans av norsk oljeutvinning

Klimautvalgets anbefalinger: Mer enn stans av norsk oljeutvinning

Det sa utvalgsleder Martin Skancke fredag 27.10.2023, da han presenterte NOU 2023: 25 Omstilling til lavutslipp – Veivalg for klimapolitikken mot 2050, utarbeidet av Klimautvalget 2050. Så gav han rapporten til Klima- og miljøminister, Andreas Bjelland Eriksen....

Bærekraftig fornying av rør

Bærekraftig fornying av rør

Det er ikke slik at vegger må rives og gulv åpnes selv om rør lekker (eller er utsatt for andre problem). Denne artikkelen er skrevet av Informasjonshuset AS, på oppdrag av SSTT. Det er en Norsk-Svensk organisasjonen for bedrifter og andre aktører som er opptatt av...